Zacusca de gogosari
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 30 gogosari carnosi
- 30 ardei grasi
- 3 cepe mari
- 1/2 I ulei
- 1 I suc de rosii
- sare
- piper
Informatii nutritive
Instructiuni
- Gogosarii si ardeii se coc, se curata de pielita si se taie in patratele, intre timp se curata ceapa, se taie marunt, se pune la calit intr-o cratita cu ulei si dupa ce s-a calit putin se stinge cu suc de rosii sau cu bulion de rosii dizolvat in putina apa calduta.
- Se adauga gogosarii si ardeii taiati, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 min, amestecand din cand in cand, sau miscand si cratita, ca zacusca sa nu se prinda de fund.
- Se toarna zacusca fierbinte in borcane mici de 1/2 I, care au fost infierbantate in prealabil in cuptor.
- Borcanele se umplu cu 2 cm sub gura, se sterg si in fiecare se pune deasupra cate o lingurita de ulei fierbinte.
- Se leaga imediat cu celofan si se infasoara cu prosoape groase, iar deasupra se pun paturi. Aceasta se face pentru a se inlocui sterilizarea. Daca nu sunt conditii de pastrare la loc racoros, atunci se recomanda sterilizarea.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : ardei gras, ceapa, gogosari, piper, sare, suc de rosii
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.