Caltabosi calzi in zeama lor
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 1 kg came de porc
- 300 g ficat
- 200 g orez
- 100 g ceapa
- 50 g bulion de rosii
- 1 frunza de dafin
- piper boabe
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Carnea si ficatul se trec prin masina de tocat, dupa care se adauga ceapa calita, orezul oparit, mirodeniile, sare si piper, dupa gust. Se amesteca totul bine si daca compozitia este prea legata, se pot adauga 100-200 g supa de carne sau apa si se umple matul.
- La masina de tocat carne (fara cutit si fara sita) se adapteaza o palnie de umplut carnati. Se trage tot matul pe palnie, lasandu-se capatul legat putin afara. Umplerea se face neandesat, legandu-se din loc in loc sau se fac bucati de caltabosi mai scurte, de 20-30 cm.
- Cand totul este gata, se pune vasul cu cantitatea de apa, cata este necesara, pe foc. Se adauga sare, boabe de piper, foaie de dafin, bulionul si dupa ce da in fiert se introduce caltabosul.
- Se fierbe lent aproximativ 50 min, in care timp se inteapa cu un ac, ca sa nu plesneasca invelisul caltabosului.
- Caltabosul este gata cand din el prin intepare nu mai iese zeama roscata, ci numai zeama albicioasa.
- Caltabosii gata fierti se tin la cald in zeama lor si tot calzi se servesc cu zeama.
- Pofta buna !
- Fel : Aperitive, Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : bulion de rosii, carne de porc, ceapa, ficat de porc, foi de dafin, orez, piper, sare
Apreciaza aceasta reteta
-
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
-
Apreciere medie
-
- (0 / 5)
Un raspuns la Caltabosi calzi in zeama lor
Lasă un răspuns Click pentru a anula raspunsul.
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Se pune în apa în care fierbi caltaboşul şi boabe de piper şi de ienibahar, îi da un gust deosebit. Stiu de la mama mea care este moldoveanca!
Exact aceasta reteta o facea si mama mea ,iar de la ea am invatat si noi cele 4 surori.Deosebirea este ca nu folosim ficat si inainte de servire ii prajim putin cat sa le schimbe un pic , culoarea ! Serviti cu mustar sunt un deliciu ! Am prieteni americani carora le plac foarte mult acest fel de caltabosi !