Zacusca de ardei cu vinete
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ardei gras
- gogosari
- vinete
- sare
- piper
- usturoi
- rosii
- ceapa
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se aleg 10-20 de vinete, 10-20 de ardei grasi si tot atatia gogosari care, dupa ce au fost spalati si zvantati, se trec la copt.
- Vinetele, dupa ce s-au copt, se curata de coaja, se desfac in suvite si se asaza pe o planseta inclinata, ca sa se scurga din ele zeama amara.
- Intre timp se coc ardeii si gogosarii, se curata de pielita si de seminte si se taie in bucati.
- Tot in acest interval de timp se curata 1-2 kg de ceapa care se taie marunt si se caleste in 250-500 ml ulei.
- Cand ceapa s-a calit putin se adauga 1-2 capatani de usturoi taiat marunt, cateva rosii (din cele carnoase si cu mai putine seminte), care au fost in prealabil oparite (date in 2-3 clocote), apoi curatate de pielita si taiate in bucati si se mai lasa sa fiarba impreuna 5 min.
- Apoi se adauga ardeii, gogosarii, vinetele, sare si piper dupa gust, se amesteca si se fierb in continuare 20-30 min, amestecand mai des ca sa nu se prinda.
- In caz ca zacusca este prea scazuta, se poate adauga (dar in timpul fierberii) o anumita cantitate de apa clocotita. Zacusca se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : ardei gras, ceapa, gogosari, piper, rosii, sare, usturoi, vinete
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.