Varza capatani murata
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (3 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- varza
- apa
- sare
- marar uscat
- boabe de porumb
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se iau capatani de varza indesate, se curata indepartandu-se frunzele patate, se scoate cotorul cu un cutit ascutit, scobindu-se miezul verzei (se poate cresta in patru) si se asaza in butoi, una langa alta, indesat.
- Pe fundul butoiului se pun marar uscat si boabe de porumb.
- Deasupra se pune o scandurica sau doua in crucis, se asaza peste acestea o greutate, apoi se acopera cu capacul, sau cu o panza.
- Se umple cu saramura (daca nu s-a presarat printre randuri si pe varza cu sare) calculandu-se 300-500 g sare la 10 I de apa.
- Se pritoceste din 3 in 3 zile si, daca varza a absorbit prea multa saramura, se mai poate adauga saramura pana la acoperirea ei completa. Dupa fermentare se tine la rece.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : apa, boabe de porumb, marar, sare, varza
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.