Spanac conservat
Publicat la
septembrie 20, 2014 | In Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- sare
- spanac
- apa
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se alege spanac cat mai tanar, cu frunze verzi si fragede. Se spala in cat mai multe ape pentru a se indeparta pamantul de pe frunze si se lasa sa se scurga bine.
- Apoi se pune in apa clocotita cu sare, intr-un vas descoperit si se fierbe pana ce codita se sfarama usor la strangerea ei intre degete, dupa care se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit spanacul se terciuieste, se amesteca cu sare (10 g la 1 kg), si se fierbe intr-un vas smaltuit, amestecandu-se tot timpul cu o lopatica de lemn ca sa nu se prinda de fund, pana se obtine un piure.
- Borcanele calde si uscate sa umplu cu piureul inca cald, se leaga ermetic cu celofan sau se capseaza si se fireb 90-120 min in baie de apa (bain-Marie).
- Spanacul se mai poate pregati lasandu-se frunzele intregi. Se asaza frunzele in borcan si se umple cu apa fiarta cu 1 g de sare la litru, dupa care se leaga ermetic cu celofan si se sterilizeaza 60-90 min.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : apa, sare, spanac
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.