Mazare boabe conservata
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (5 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- mazare
- apa
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se aleg boabe de mazare foarte tanara, de acelasi soi si de aceeasi marime.
- Toate operatiile tehnologice incepand de la culesul mazarii si pana la conservarea ei se efectueaza neaparat in aceeasi zi.
- Tecile (pastaile) de mazare se dezghioaca cu atentie, fara sa se striveasca boabele. Acestea trebuie sa fie foarte tinere, cu pielita subtire si de culoare verde.
- Mazarea cand este prea coapta se intareste si pierde din gustul fraged placut.
- Dupa ce s-au scos boabele din pastai, se spala si se oparesc in apa clocotita in care se adauga la 1 litru de apa 5-10 g sare.
- Mazarea mai tanara si mai marunta se opareste 1-2 min, iar cea cu bobul mai mare 3-5 min. Daca oparirea se prelungeste, boabele se zbarcesc pierzand culoarea verde.
- Dupa oparire, mazarea se spala imediat cu apa rece si se pune in sticle (borcane) care se umplu si apoi se toarna peste ea apa in care a fost oparita mazarea si la care s-au mai adaugat 10 g sare la 1 Iitru; la urma se mai adauga un varf de cutit de conservant sau o pastila de aspirina.
- Sticlele (borcanele) umplute pana la circa 2 cm sub dop se astupa cu dopuri noi de pluta (lungi si fierte in apa 10-20 min).
- Se sterilizeaza timp de 90 min, in una sau in doua etape: in prima zi 40-45 min, iar in a doua zi 10-20 min. Dupa ce s-au racit, sticlele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg si dupa ce dopurile s-au uscat bine se capsuleaza si se parafineaza sau se smolesc.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : apa, mazare boabe, sare
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.