Ciuperci uscate
Publicat la
septembrie 21, 2014 | In Cehoslovaca, Chinezeasca, Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Japoneza, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ciuperci
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se aleg ciuperci tinere, proaspat culese si sanatoase, care se curata in asa fel ca sa nu se mai spele, stergandu-se bine cu un servet uscat.
- Se pregatesc doua categorii de ciuperci: 1) ciuperci palarioare sau ciuperci mici cu piciorusele fragede; 2) ciuperci mai mature sau cu picioruse mai mari care se taie foarte subtire ca sa se usuce cat mai repede.
- Ciupercile mici si cele taiate in felii, mai ales, piciorusele, se insira pe ata care se intinde orizontal pe o rama de lemn.
- In tot timpul uscarii, ciupercile trebuie rasucite de cateva ori pe zi ca sa se usuce bine peste tot si sa nu se lipeasca intre ele. Se recomanda sa se usuce cat mai repede, caci altfel fac viermi. Ciupercile uscate se pastreaza in borcane sau saculeti de tifon atarnati intr-un loc uscat.
- Inainte de a fi preparate, ciupercile uscate se pun la inmuiat in apa rece timp de 10 min, dupa care se spala bine pentru a se inlatura praful si se tin in apa calduta pana se umfla.
- Apa in care s-au inmuiat ciupercile nu se arunca ci se foloseste la prepararea sosurilor sau a preparatelor.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : ciuperci
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.