Ciuperci marinate in otet
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ciuperci
- sare
- sare de lamaie
- foi de dafin
- ienibahar
- piper boabe
- cuisoare
- ulei
- otet
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se iau ciupercile albe si cat mai mici, se curata, se spala, se taie coditele; cele mici pot ramane intregi.
- Se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare si sare de lamaie.
- Se fierb sub supraveghere pana pierd gustul de crud, apoi se scot din zeama, se lasa sa se scurga si se pun in borcane.
- Deasupra se toarna otetul pregatit dupa cum urmeaza:
- La 1 Iitru de apa se adauga 300 ml otet, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper, ienibahar, eventual si 2-3 cuisoare si toate impreuna se dau intr-un clocot, apoi se lasa 5-6 minute la rece, dupa care se toarna peste ciuperci pana le acopera.
- Deasupra, sub gatul borcanului, se pun scandurele subtiri cat lama unui cutit, ca sa nu se ridice ciupercile in afara lichidului.
- La urma se mai pun deasupra cateva linguri de ulei in prealabil prajit sau seu de vaca topit.
- Se leaga borcanele in mod obisnuit si se pastreaza la rece.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : ciuperci, cuisoare, foi de dafin, ienibahar, morcovi, otet, piper, sare, sare de lamaie, ulei
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.