Bulion de ardei grasi
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ardei gras
- sare
- suc de rosii
- apa
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se aleg ardei grasi cat mai carnosi si de culoare rosie. Se spala, se scot cotoarele cu seminte, se indeparteaza restul ramas de la seminte, se spala din nou bine si se scurg.
- Ardeii se rup in bucati si se pun la fiert cu foarte putina apa. Dupa ce au fert, se strecoara si se dau prin masina de tocat carne sau prin sita.
- Piureul obtinut se fierbe intr-o cratita smaltuita sau cositorita cu suprafata cat mai mare, pentru evaporarea lichidului in timpul fierberii. In tot timpul fierberii se amesteca cu o lopatica de lemn pentru a nu se lipi de fund.
- Cand este aproape gata, se adauga sarea 10 g la 1 kg bulion) dizolvata in zeama in care s-au fiert ardeii grasi : se mal lasa pe foc 10-20 min.
- Pasta (bulionul de ardei grasi) se pastreaza in borcane ermetic inchise cu celofan. Cand se incepe folosirea, de fiecare data se niveleaza pasta din borcan, iar deasupra se toarna ulei prajit, pentru a se preantampina formarea mucegaiului. Se pastreaza la rece.
- Acest bulion are gust foarte placut si este putin picant.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : apa, ardei gras, sare, suc de rosii
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.