Ardei umpluti cu zarzavat in otet
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (4 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- morcovi
- patrunjel radacina
- telina
- varza alba sau rosie
- ardei gras
- foi de dafin
- sare
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- otet
Informatii nutritive
Instructiuni
- Ca umplutura se foloseste zarzavat diferit: morcovi, patrunjel radacina, telina, varza alba sau rosie.
- Se curata toate, se spala, se taie in fire lungi de 4-5 cm si se pun intr-un lighean sau intr-o cratita smaltuita si destul de incapatoare.
- Se amesteca toate la un loc, potrivindu-se de sare si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie.
- A doua zi se aleg ardei grasi, carnosi si intregi carora li se scoate cotorul impreuna cu semintele, dupa care se umplu cu zarzavatul respectiv.
- Se asaza in borcane, se pune deasupra o greutate si se toarna otetul fierbinte care se pregateste astfel:
- La 1 Iitru de otet, se adauga 10 g sare, 2-3 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar si boabe de piper.
- Dupa ce s-a turnat otetul fierbinte peste ardeii umpluti, se leaga imediat borcanul cu pergament sau cu celofan sau se capseaza si se pune in camara.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : ardei gras, boabe de ienibahar, foi de dafin, morcovi, patrunjel (radacina), piper, sare, telina, varza
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.