Ardei grasi uscati
Publicat la
septembrie 22, 2014 | In Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ardei gras
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se aleg ardei grasi bine copti si numai rosii. Ardeii se pot usca fie intregi, fie taiati in suvite si insirati pe ata.
- Se indeparteaza coditele impreuna cu cotorul si semintele, apoi se spala si se pun cu gura in jos ca sa se scurga bine.
- Dupa aceea, ardeii se oparesc in apa clocotita cu sare, dupa gust, unde se tin 3-4 min.
- Se scot, se clatesc in apa rece si se pun din nou cu gura in jos ca sa se scurga bine de apa.
- Dupa ce ardeii au fost pregatiti, se asaza intr-o tava (captusita cu hartie), in 2-3 straturi cu spatii intre ele, in forma de gratar suprapus. Se introduce tava in cuptorul potrivit de incalzit; usa cuptorului se tine putin deschisa sau se deschide din cand in cand ca sa poata iesi aburul.
- Intre timp, trebuie sa se schimbe de cateva ori pozitia lor, pentru a se usca bine pe toate partile sau ardeii se insira pe o ata si se atarna intr-un loc unde bate soarele.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : ardei gras
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.