Ardei grasi umpluti cu varza in saramura
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- ardei grasi
- varza
- morcovi
- sare
- foi de telina
- felii de hrean
- piper boabe
- apa
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati, li se scoate cotorul si semintele, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.
- Se toaca varza marunt, se framanta cu putina sare pana lasa zeama, dupa care varza se stoarce, iar zeama se arunca fiind amara. Se pot adauga si morcovi rasi pe razatoare cu gauri mari.
- Cu acest amestec se umplu ardeii, dupa care se asaza in borcan.
- Deasupra se pun un rand de foi de telina, cateva felii de hrean si cateva boabe de piper, apoi se umple borcanul cu saramura de concentratie mijlocie (30—40 g sare la 1 de apa).
- Pe timpul fermentatiei, borcanul se tine in bucatarie sau la soare si se vantura saramura din doua in doua zile.
- Dupa acrirea verzei, borcanul se tine in camara sau in pivnita.
- Pentru un aspect mai frumos, se pot prepara ardei grasi verzi cu varza rosie sau ardei grasi rosii cu varza alba. Se servesc la masa ca salata, adauganduli-se ulei.
- Fel : Legume si zarzavaturi conservate
- Tip reteta : Conserve
- Ingrediente : apa, ardei gras, hrean, morcovi, piper, sare, telina (frunze), varza
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.