Torturi si componente pentru torturi

Torturi si componente pentru torturi

Sfaturi pentru un blat de tort reusit  Componentele de baza ale torturilor sunt blatul, crema, elementele de ornare care pot fi diferite creme, glazuri cu diverse culori, jeleuri din fructe si altele, precum si siropurile. Ele difera dupa felul tortului. Torturile sunt apreciate ca cele mai alese dulciuri, atat prin savoarea delicioasa a elementelor care […]

Read More
Topirea slaninii

Topirea slaninii

Slanina mai groasa si mai aspectoasa se pune la sarat sau la afumat, iar de pe restul de slanina se indeparteaza soriciul si resturile de carne care uneori raman pe ea. Aceasta slanina se taie in cubulete de aceeasi marime pentru ca sa se prajeasca uniform, apoi se pune la topit intr-un vas emailat curat, […]

Read More
Sararea, saramurarea si afumarea suncilor

Sararea, saramurarea si afumarea suncilor

Sunca propriu-zisa este pulpa unui picior din spate, caruia i se scoate osul principal si se taie piciorul de la incheietura in jos, iar spata este un picior din fata, caruia i se scot toate oasele impreuna cu lopatica. Din spata se prepara rulada de sunca. Sunca din pulpa se prepara cu soriciul pe ea, […]

Read More
Afumatorie

Afumatorie

Problema afumatoriei pentru gospodine, mai cu seama in oras, este destul de dificila (da multa bataie de cap). De aceea carnea, sunca, carnatii se vor afuma acolo unde aceasta operatie este posibila. La tara, afumarea se face in podul casei, in cosuri, sau se sapa in curte o groapa adanca de 30-40 cm destinata pentru […]

Read More
Marinarea carnii de porc

Marinarea carnii de porc

Marinata se prepara intr-o cantitate care sa fie suficienta pentru tur­narea ei peste carnea pe care dorim sa o marinam. Aceasta se face în fe­lul urmator: 1)   In primul rand se pregateste carnea, separandu-se de oase, unele oase fiind lasate insa in carne (cazul suncii). 2)   Cand o parte din carne este deja separata […]

Read More
Taierea porcului

Taierea porcului

Este avantajoasa indeosebi in cazul familiilor numeroase, intrucat cu aceasta ocazie, in afara de carnea proaspata, in conditiile de acasa pot fi obtinute diferite feluri de preparate care pot fi pastrate timp mai indelun­gat. In privinta taierii porcului acasa trebuie respectate urmatoarele indi­catii: 1)   In primul rand, porcul nu trebuie sa fie batran si […]

Read More
Vin de struguri preparat in casa

Vin de struguri preparat in casa

Prepararea vinului in casa. Retetele de preparare a vinului in casa se recomanda numai pentru amatori care prepara cantitati mici, la damigene. Intreprinderile de vinificatie au alte metode tehnologice care sunt tratate in diferite lucrari de specialitate. Vinul se poate prepara din diferite soiuri de struguri: Feteasca, Ris-ling, Aligote, Tamaioasa, Hamburg, Otonel, Cotnari, Hibrid care cresc […]

Read More
Conservarea fructelor prin deshidratare

Conservarea fructelor prin deshidratare

Cum se pregatesc fructele uscate. Fructele pe care le putem usca sunt urmatoarele: prune, pere, mere, caise, cirese, visine, gutui si struguri. Uscarea fructelor la soare se face mai rar, sau numai in lunile cand vremea este foarte calda si uscata; totusi noaptea ele se acopera sau se duc la bucatarie. Peste zi ele se […]

Read More
Conservarea unor legume si verdeturi prin suprasarare

Conservarea unor legume si verdeturi prin suprasarare

Legume si verdeturi la sare. La legumele conservate prin suprasarare, sarea trebuie sa se adauge in proportii de 30% din greutatea acestora. Metoda este simpla si fata de celelalte metode de conservare nu pune prea multe conditii. Procedeul prin suprasarare are multe neajunsuri: unele legume se intaresc, deoarece sarea scoate apa din ele, ceea ce […]

Read More
Conservarea legumelor prin deshidratare

Conservarea legumelor prin deshidratare

Cum se face uscarea legumelor. Legumele se pot usca taiate in felii expuse la soare sau intai oparite direct in apa sau in aburi si dupa aceea uscate. Oparirea este recomandabila intrucat la unele legume nu se distrug toate vitaminele.  Oparirea legumelor prin aburire. Legumele intregi se spala bine, se taie in felii de circa […]

Read More
Conservarea legumelor prin sterilizare (fierbere in baie de apa, bain-Marie)

Conservarea legumelor prin sterilizare (fierbere in baie de apa, bain-Marie)

Cum se conserva legumele prin sterilizare (bain-Marie) Reguli de baza in conservarea legumelor prin sterilizare. Pentru buna reusita a conservelor trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele:Legumele trebuie sa fie proaspete si coapte. Cele vestejite sau pa­tate nu sunt corespunzatoare si se elimina. Borcanele sau sticlele trebuie sa fie bine spalate cu apa fierbinte si […]

Read More
Share