Marinarea carnii de porc

Marinarea carnii de porc

Marinata se prepara intr-o cantitate care sa fie suficienta pentru tur­narea ei peste carnea pe care dorim sa o marinam. Aceasta se face în fe­lul urmator:

1)   In primul rand se pregateste carnea, separandu-se de oase, unele oase fiind lasate insa in carne (cazul suncii).

2)   Cand o parte din carne este deja separata pentru afumare, aceasta, inca in stare calda, se freaca cu zahar si usturoi zdrobit, iar dupa ce se raceste se freaca cu sare in amestec cu silitra (la 1 kg carne se vor adauga 40-50 g sare si 1 g silitra).

condimente

Carnea se asaza strans in vas, bucata cu bucata, iar deasupra se presara cu boabe de piper, coriandru pisat, adaugandu-se si cateva foi de dafin si restul de sare. Vasul se acopera cu un fund de lemn, iar pe acesta se pune o piatra si se lasa pentru 2-3 zile intr-o incapere calda ca sa se dizolve sarea. In acest timp trebuie urmarit daca sucul, care s-a format, acopera bine carnea, iar daca nu, carnea tre­buie zilnic scoasa din vas si rearanjata bucata cu bucata, bucatile de la fund asezandu-se deasupra, iar cele care au fost sus asezandu-se la fund; in ziua urmatoare totul se face in ordine inversa. Dupa trei zile carnea poate fi pusa intr-o incapere racoroasa, avandu-se grija ca sa nu inghete, si la fiecare 2 zile se face regruparea bucatilor de carne cum s-a aratat inainte.

3)   Daca se intampla sa nu ajunga sucul sa acopere carnea, atunci va trebui pregatita saramura in felul urmator: la 1 litu de apa se pun 120-150 g sare, 2-3 foi de dafin, 5-10 boabe de piper, 1 capatana de usturoi, 100 g otet, 2-3 cuisoare, 10 g zahar, cateva boabe de ienupar; toate acestea se fierb intr-un vas emailat. In timpul fierberii, care dureaza 30-40 min, cat si in timpul racirii, vasul se tine acoperit ermetic. Cand sa­ramura se raceste, se toarna peste carne, in asa fel ca ea sa o acopere. Bucatile mai mici vor fi gata peste 8-12 zile, cele mari, in greutate de 3-4 kg peste 15-20 zile, iar sunca peste 20-30 zile.

Print Friendly, PDF & Email
Nu exista comentarii inca.

Lasă un răspuns