Supa crema de sparanghel
Publicat la
iulie 3, 2014 | In Englezeasca, Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Incepator
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 500 g sparanghel
- 20 g faina
- 100 ml lapte
- 100 g ceapa
- 20 g patrunjel (frunze)
- 100 g unt
- 2 oua
- 10 g sare
- 20 g marar
Informatii nutritive
Instructiuni
- Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile (2-3 cm.) care se fierb intr-un vas separat pana se inmoaie .
- In alta oala se pun in doi litri de apa rece ceapa si sparanghelul , lasand sa fiarba la foc mic pana cand sparanghelul este bine fiert .
- Se strecoara zeama , iar sparanghelul se da prin robot .
- Untul (75 g ) se incinge intr-un vas separat, se presara faina care se amesteca bine pana devine de culoarea lunii, se stinge cu piureul si zeama de la sparanghel, se adauga sarea dupa gust si se lasa la foc mic 10 minute .
- Laptele cald se amesteca cu galbenusurile "chinuite cu bataia", dupa care se toarna in oala luata de pe foc , impreuna cu untul ramas si verdeata tocata fin .
- Drept garnitura se recomanda : crochete de paine prajita (crutoane) sau saleuri .
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 40 Minute
- Fel : Ciorbe, Supe si Borsuri
- Ingrediente : ceapa, faina, lapte, marar, oua, patrunjel (frunze), sare, sparanghel, unt
Despre Chef
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.