Fasole batuta
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 600 g fasole boabe
- 350 g ceapa
- 250 ml ulei
- 20 g mustar
- 50 g usturoi
- 2 g piper
- 50 g lamie
- 50 g boia de ardei
- 20 g sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se alege fasolea boabe si se spala In cateva ape. Se pune la inmuiat intr-un vas cu apa rece timp de 4-6 ore dupa care se spala din nou si se pune la fiert schimbandu-se trei ape (fierbinti).
- Cand boabele au devenit moi se dau prin strecuratoare eliminandu-se lichidul iar fasolea prin masina de tocat împreuna cu 50 gr. ceapa.
- Se adauga mustarul, piperul, zeama de lamaie, uleiul (150 ml.) si mujdeiul de usturoi cu sare, amestecandu-se totul pana cand compozitia devine omogena.
- Separat, in restul de ulei (100 ml.), se caleste ceapa (300 gr.) taiata solzisori, pana cand devine moale, dupa care se amesteca impreuna cu boiaua (pentru culoare) si se toarna intr-un strat uniform peste fasole care se da la rece.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 120 Minute
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate pe baza de legume
- Ingrediente : boia de ardei, ceapa, fasole boabe, lamaie, mustar, piper, sare, ulei, usturoi
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.