Ecler cu crema de vanilie
Publicat la
ianuarie 6, 2015 | In Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 100 ml ulei sau unt
- 200 g faina
- 200 ml apa
- 6-7 oua
- sare
- Pentru crema
- 1 I lapte
- 150 g faina
- 300 g zahar
- 5-6 oua
- 1 plic de zahar vanilat
- 30 g unt
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Intr-un vas cu fundul oval se toarna ulei, apa, putina sare si se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel.
- Se ia de pe foc si dupa 5-6 min se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie. La urma compozitia se toarna cu ajutorul unui pos (cornet cu dui).
- Acest cornet se umple pe jumatate cu compozitia obtinuta si se strange apoi cu mana ca sa cada in tava bastonase lungi de 8-10 cm si de grosimea unui deget, intre care se lasa o distanta de 3 cm.
- Apoi, pe suprafata fiecarui bastonas se fac dungi cu o furculita si se introduc imediat in cuptor, la foc puternic, sa se coaca bine, sa creasca si sa se rumeasca frumos.
- Se coc cam 20 min, se lasa sa se raceasca. Apoi se taie longitudinal un capacel care sa ramana totusi prins intr-o parte de ecler.
- Se umplu cu crema de vanilie, se glaseaza apoi la suprafata cu fondant de zahar ars, ciocolata sau de cacao.
- Pofta buna!
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.