Cozonac (pasca) cu branza de vaci
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 600 g faina
- 30 g drojdie
- 3-4 oua
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 2-3 linguri de ulei
- 1 pahar de lapte
- un praf de sare
- Umplutura
- 800 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 1 lingura de faina
- 3-4 oua
- 1 lingura de gris
- 100 g stafide
- coaja de lamaie rasa
- zahar vanilat
- sare
- 50 g unt
- 100 g smantana
Informatii nutritive
Instructiuni
- Aluatul se prepara la fel ca cel pentru cozonaci. Din el se intinde pe planseta unsa cu ulei o foaie groasa de 1 cm si de marimea fundului formei in care se va coace.
- Se ia o forma rotunda din cele mai mari, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb fin si pe fundul formei se asaza foaia de aluat, apoi se mai ia o bucata de aluat, se pune pe planseta si se intinde in forma cilindrica de grosimea unui creion.
- Aceasta se pune in doua, se rasuceste ca un snur, se asaza peste foaia de aluat de jur-imprejurul ei, ca un fel de bordura lipita de peretii formei si se lasa sa creasca acoperita cu un servet si tinuta la loc caldut.
- Separat, branza scursa bine de apa se da prin sita sau se zdrobeste, se amesteca adaugand pe rand galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sare, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si stafidele spalate.
- Se amesteca si la urma se adauga: albusurile batute spuma, faina, grisul, se amesteca din nou si se pune in tava captusita cu aluat, intinzand-o uniform. Se presara pe 'deasupra cu stafide si se unge cu ou.
- Deasupra umpluturii se poate aranja din aluat intins si rasucit un grilaj (ca o sita cu ochiuri mari). Se introduce in cuptorul cu foc moderat sa se rumeneasca bine, fara sa se arda.
- Fel : Deserturi
- Tip reteta : Deserturi
- Ingrediente : branza de vaci, coaja de lamaie, drojdie de bere, faina, gris, lapte, oua, sare, smantana, stafide, ulei, unt, zahar, zahar vanilat
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.