Aluatul se prepara cu aceleasi componente si cantitati ca in reteta Aluat dospit cu drojdie de bere in plus se adauga umplutura de nuci
Cozonac cu miez de nuca
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 300-400 g miez de nuca
- 200-300 g zahar
- 1-2 albusuri
- sare
- 1/2 pahar de lapte
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura de rom
Informatii nutritive
Instructiuni
- In timpul cat dospeste aluatul, se pregateste umplutura astfel: se curata nucile de ramasitele de coaja si de partile inegrite, se dau prin masina de macinat nuci sau se piseaza, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, romul, coaja de lamaie rasa, albusurile batute spuma, laptele si putina cacao.
- Dupa ce a crescut bine aluatul, se ia pe rand cate o bucata (dupa marimea formei de cozonac), se asaza pe o planseta unsa cu unt ori cu ulei, sau presarata cu faina si se intinde usor (mai bine cu mana unsa cu unt decat cu sucitorul, pentru ca sa nu se lase coca) o foaie de 1 cm grosime, peste care se intinde uniform, pe toata suprafata, umplutura de nuci.
- Se ruleaza, se asaza in forme unse si incalzite putin, apoi se ung deasupra cu unt, se acopera cu un servet cald, se pun intr-un loc caldut si se lasa sa creasca.
- Cand cozonacii sunt bine crescuti se ung cu ou batut pe deasupra si se introduc in cuptorul incalzit din timp. Se tin la copt, la foc potrivit, cam 1 ora, dupa care se verifica cu un pai sau cu un betisor subtire coacerea. Daca paiul scos este uscat, cozonacul este copt si se poate scoate, iar daca coca se lipeste pe pai inseamna ca nu este inca copt si mai trebuie lasat la cuptor.
- Cozonacii sunt mai pufosi daca galbenusurile se freaca cu zahar, iar albusurile se bat spuma.
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.