Ciorba moldoveneasca de burta
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (5 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- 1 kg burta
- 500 g oase de vita
- 120 g ceapa
- 40 g morcovi
- 40 g telina
- 40 g patrunjel radacina
- 150 g oua (3 buc.)
- 100 ml otet
- 3 g piper
- 15 g sare
- 30 g orez
- 20 g leustean
- 20 g patrunjel frunze
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se curata burta, se spala in cateva ape calde si apoi in apa rece, frecand-o in dusmanie cu sare sau malai.
- Se pune la fiert impreuna cu oasele de vita si sarea cuvenita, in doi litri de apa rece.
- Dupa ce s-a spumuit, se adauga zarzavatul intreg, lasand-o sa fiarba la foc mic 3-4 ore.
- Odata zarzavatul fiert se scoate, precum si burta (fiarta) care se taie in fileuri subtiri.
- Daca zeama nu-i destul de limpede, se adauga doua albusuri batute „zapada" care se culeg apoi cu lingura de spumuit.
- Se pune in castron orezul fiert separat, burta, zeama dreasa cu galbenusurile batute cu telul impreuna cu otetul, sarea si piperul alb si se orneaza cu patrunjelul si leusteanul tocate fin.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Fel : Ciorbe, Supe si Borsuri
- Tip reteta : Ciorbe
- Ingrediente : burta de vacuta, ceapa, leustean, morcovi, oase de vita, orez, otet, oua, pastarnac, patrunjel (frunze), patrunjel (radacina), piper, sare, smantana, telina
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.