Chiftelute de dovleci
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 1 kg dovlecei
- 80 g faina
- 20 g patrunjel frunze
- 10 g zahar
- 2 g piper
- 100 g oua (2 buc.)
- 1 kg rosii
- 100 ml ulei
- 30 g sare
- 100 g cascaval
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se fierb dovleceii in apa cu sare si se trec prin sita.
- Se amesteca piureul in continuare cu faina, oua, sare si piper. Se fac chiftelute care se prajesc in uleiul incins.
- Se aseaza chiftelutele pe o tava, se presara deasupra cu cascaval ras si se dau la cuptor 10 minute.
- Se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga piureului de rosii : zahar, piper, sare si patrunjelul tocat marunt. Se serveste sosul linga chiftelute.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 45 Minute
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate pe baza de legume
- Ingrediente : cascaval, dovlecei, faina, oua, patrunjel (frunze), piper, rosii, sare, ulei, zahar
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.