Bame grecesti
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 800 g bame
- 150 g ceapa
- 120 ml ulei
- 300 g rosii
- 40 g patrunjel frunze
- 40 g marar
- 60 g bulion de rosii
- 1 lamaie
- 30 ml otet
- 20 g sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Bamele curatate de codite si spalate, se pun intr-un vas cu apa, sare si otet. Se incinge intr-o cratita 60 ml de ulei in care se trag bamele scoase din apa cu otet.
- Ceapa curatata, spalata si taiata pestisori, se caleste in restul de ulei, stingandu-se apoi cu o ceasca de supa (apa).
- Se adauga sarea si o parte din verdeata tocata marunt.
- Se toarna ceapa peste bame si se pun rosiile taiate felii dupa care se fierb la clocot mic 30 de minute.
- Se servesc cu felioare de lamaie si restul de verdeata tocata fin deasupra.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 50 Minute
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate pe baza de legume
- Ingrediente : bame, bulion de rosii, ceapa, lamaie, marar, otet, patrunjel (frunze), rosii, sare, ulei
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.