Conservarea unor legume si verdeturi prin suprasarare

Conservarea unor legume si verdeturi prin suprasarare

Legume si verdeturi la sare.

La legumele conservate prin suprasarare, sarea trebuie sa se adauge in proportii de 30% din greutatea acestora. Metoda este simpla si fata de celelalte metode de conservare nu pune prea multe conditii.

Procedeul prin suprasarare are multe neajunsuri: unele legume se intaresc, deoarece sarea scoate apa din ele, ceea ce face sa se modifice intr-o oarecare masura gustul natural; prin desarare (legumele trebuie spalate in multe ape pentru a fi desarate inainte de intrebuintarea lor) pierd multe din sub­stantele nutritive si din gust.

legume la sare

Legumele ce se pot pastra prin suprasarare sunt: rosiile proaspete in­tregi, fasolea pastai, foile de vita, ardeii grasi, bamele si toate verdeturile (tarhon, patrunjel, marar, leustean si altele).

Nu exista comentarii inca.

Lasă un răspuns