Ciorba de burta ca la Babadag
-
- Timp de preparare
- Minute
-
- Randament
- 6 portii
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (5 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- 1 kg burta de vacuta
- 200 g morcovi
- 40 ml otet
- 2 oua
- 50 g usturoi
- 40 g sare
- 1 kg oase de vita
- 200 g ceapa
- 100 g telina
- 50 g hrean
- 40 g leustean
- 2 g piper
Informatii nutritive
Instructiuni
- Oasele spalate si sparte impreuna cu burta curatata(frecata cu o perie cu malai pana devine alba) se pun la fiert in 2 litri de apa rece.
- Se spumuieste, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul (intreg) curatat si spalat .
- Se fierbe la foc mic 5 ore avand grija ca oala sa fie bine acoperita.
- Se ia de pe foc , se strecoara, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, dupa care se introduce din nou in zeama . Se pune la foc si se mai da in cateva clocote .
- Se drege la sfarsit cu ouale batute, si se serveste cu otetul amestecat cu usturoi pisat sau hrean ras separat .
- Se presara leustean tocat deasupra (daca se doreste) .
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 70 Minute
- Fel : Ciorbe, Supe si Borsuri
- Tip reteta : Ciorbe
- Ingrediente : burta de vacuta, ceapa, hrean, leustean, morcovi, oase de vita, otet, oua, piper, sare, telina, usturoi
Apreciaza aceasta reteta
-
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
-
Apreciere medie
-
- (5 / 5)
Un raspuns la Ciorba de burta ca la Babadag
Lasă un răspuns Click pentru a anula raspunsul.
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Delicioasa
Delicioasa și hrănitoare