Vinete cu ciuperci este o reteta simplu de pregatit si gustosa, care se prepara mai ales in timpul verii, cand vinetele si rosiile sunt de sezon si la aroma lor maxima.Vinete cu ciuperci poate fi servita, de asemenea, ca un aperitiv sau poate fi folosit ca un sos pentru paste.
Vinete cu ciuperci
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 5 vinete
- 2 rosii
- 6 frunze de busuioc
- sare
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- ulei de seminte pentru prajit
- 400 g ciuperci
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se spala vinetele, se indeparteaza capetele si se taie in cuburi de aproximativ 2 cm.
- Vinetele taiate cubulete si ciupercutele spalate si taiate se prajesc in ulei vegetal, intorcandu-se din cand in cand pana se parajesc uniform dupa care se scot cu o paleta si se lasa la uscat intr-un recipient captusit cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Se spala rosiile,se fierb pentru 2 sau 3 minute in apa clocotita, se scurg si se indeparteaza pielita, apoi se taie in cubulete.
- Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, adugati un catel de usturoi, apoi scoateti-l si adaugati rosiile taiate cubulete.
- Se condimenteaza cu sare, se adauga frunzele de busuioc si se fierb rosiile timp de cateva minute, pana cand sosul este scazut.
- Se adauga vinetele prajite, se amesteca, se lasa la foc mic pentru cateva minute si apoi se servesc ca o garnitura sau chiar un starter.
- Pofta buna !
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.