Toba din capatana de porc cu sange
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- o jumatate de capatana de porc,
- 500-600 g sorici
- 200 g ceapa
- 100 g untura
- 200 g orez
- 0,600-1 kg sange
- 5 g boia
- 5 g piper pisat
- 5 g ienibahar pisat
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Capatana si soriciul, dupa ce au fost bine curatate de par, se pun la oparit pana se formeaza spuma (fara sa dea in clocot), dupa care se scurg si se spala.
- Apoi se pun din nou in apa potrivita cu putina sare, la care se adauga o foaie de dafin si se fierb cam 3-4 ore pe foc domol, pana se desprinde carnea de pe oase.
- Carnea fiarta se taie in cubulete mici, iar soriciul bine fiert se taie marunt, dupa care se amesteca adaugandu-se sangele strecurat, ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate in zeama de la fiertul carnii si se potriveste de sare si de restul de condimente.
- Daca compozitia este prea compacta, se adauga zeama de la fiertul carnii, ca sa se omogenizeze potrivit. Compozitia se introduce in basica, in burduf (stomac) sau intr-un mat gros care se leaga, se inteapa cu un ac gros pentru eliminarea aerului, dupa care se fierbe lent, timp de 1-2 ore, in apa cu putina sare.
- Dupa ce s-a fiert se scoate din vas, se mai inteapa in cateva locuri si se pune la presat intre doua scanduri, iar deasupra se asaza o greutate de 2-3 kg. Dupa preferinta, se poate pune. pentru cateva ore si la fum slab.
- Pofta buna !
- Fel : Aperitive, Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : boia de ardei, carne de porc, ceapa, ienibahar, orez, piper, sange de porc, sare, sorici, untura
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.