Supa crema de praz cu cartofi
Publicat la
iulie 3, 2014 | In Cehoslovaca, Englezeasca, Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Incepator
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 300 g praz
- 300 g cartofi
- 60 ml ulei
- 2 oua
- 20 g patrunjel
- 10 g sare
- 1 kg oase de vita
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se curata , se spala cartofii si se taie in patru .
- Prazul curatat si spalat la randul sau, se taie in bucati potrivite .
- Oasele spalate , se sparg in lungime si se pun la foc in 2 litri de apa rece timp de 2 ore ipreuna cu prazul si sferturile de cartofi care se pun cu o jumatate de ora inainte de a se lua oala de pe foc .
- Se da prin strecutratoare , iar zarzavatul prin sita .
- In alta oala se incinge bine 40 g de unt , se adauga piureul si dupa ce s-a inabusit 5 minute , se subtiaza cu zeama in care au fiert oasele si zarzavatul .
- Dupa cateva minute de fiert se "boteaza" cu galbenusurile batute si restul de unt , iar deasupra se orneaza cu patrujel tocat marunt .
- Se serveste cu crutoane de paine prajita .
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 120 Minute
- Fel : Ciorbe, Supe si Borsuri
- Tip reteta : Supe Crema
- Ingrediente : cartofi, oase de vita, oua, patrunjel, praz, sare, ulei
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.