Supa crema de mazare
Publicat la
iulie 3, 2014 | In Cehoslovaca, Englezeasca, Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
-
- Timp de gatit
- Minute
- Nivel de dificultate Incepator
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 300 g mazare boabe
- 80 g ceapa
- 80 g praz
- 100 g spanac
- 80 ml ulei
- 20 g faina
- 5 g zahar
- 15 g sare
- 2 g piper
- 20 g marar
Informatii nutritive
Instructiuni
- Mazarea se curata, se spala si se pune la fiert in doi litri de apa rece , impreuna cu ceapa si prazul curatate, si taiate potrivit .
- Se fierb la foc mic pana cand bobul de mazare se sfarama intre degete , se adauga spanacul (oparit ), se strecoara , iar mazarea cu zarzavatul se dau prin blendar .
- Se incinge bine uleiul (60 ml) , se presoara faina care usor ingalbenita se stinge cu piureul de mazare .
- Dupa ce se inabusa putin , se subtiaza putin cu zeama ramasa , se amesteca bine adaugandu-se sarea si zaharul dupa gust .
- La sfarsit se intregeste cu restul de ulei , marar tocat fin si piperul avand drept garnitura crochete de cascaval, saleuri sau crutoane .
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 40 Minute
- Fel : Ciorbe, Supe si Borsuri
- Tip reteta : Supe Crema
- Ingrediente : ceapa, faina, marar, mazare boabe, piper, praz, sare, spanac, ulei, zahar
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.