Supa crema de fasole boabe
Publicat la
iulie 12, 2014 | In Cehoslovaca, Englezeasca, Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
-
- Randament
- 6 portii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 300 g fasole boabe
- 100 g cartofi
- 60 g praz
- 100 g ceapa
- 50 g telina
- 100 g morcovi
- 60 g pastarnac
- 80 g unt
- 15 g sare
- 3 g piper
- 20 g patrunjel frunze
- 20 g marar
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se alege fasolea, se spala si se lasa la înmuiat în apa calda 8- 10 ore, dupa care se pune la foc.
- Dupa cateva clocote se schimba apa cu alta fierbinte (2 litri) adaugandu-se zarzavatul (întreg) curatat si spalat.
- Cand fasolea este fiarta se trece împreuna cu zarzavatul prin sita. In alt vas se încinge untul (60 gr.), se toarna piureul, se da în cateva clocote si se adauga zeama în care a fiert fasolea.
- Se potriveste de sare si piper, se adauga restul de grasime si verdeata tocata fin.
- Se serveste cu crutoane de paine prajita.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 120 Minute
- Fel : Ciorbe, Supe si Borsuri
- Tip reteta : Supe Crema
- Ingrediente : cartofi, ceapa, fasole boabe, marar, morcovi, pastarnac, patrunjel (frunze), piper, praz, sare, telina, unt
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.