Sunca fiarta
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- slanina
- boabe de piper
- frunze de dafin
- ienibahar
- otet
Informatii nutritive
Instructiuni
- Inainte de a fi pusa la fiert, sunca sau alta afumatura se pune pentru 2-3 ore in apa calduta pentru desarat, apoi se clateste si se pune la fiert in apa care trebuie sa treaca cu putin peste ea.
- Se adauga condimente, dupa gust: boabe de piper, frunze de dafin, ienibahar si otet (2-3 linguri de otet la 1 I de apa).
- Se fierbe sunca lent, pe foc domol, cam 3-4 ore (aceasta depinde de volumul si taria carnii).
- Spre a afla daca este gata, se incearca cu o furculita de bucatarie; daca furculita intra usor in carne, inseamna ca ea este gata fiarta.
- Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.
- Se serveste calda sau rece.
- Pofta buna !
- Fel : Garnituri
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : foi de dafin, ienibahar, otet, piper, slaninuta
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.