Sunca coapta in aluat
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 600 g faina
- 2-3 oua
- 100 g untura
- 50 g drojdie
Informatii nutritive
Instructiuni
- Cantitatile pot fi reduse dupa marimea suncii sau se poate pregati numai o bucata din sunca.
- Sunca se pune la fiert, dar se fierbe numai pe jumatate si dupa aceea se scoate din zeama in care a fiert si se raceste aproape complet.
- Sunca fiarta se inveleste in aluatul framantat tare, din componentele date, la care, cine doreste, poate sa mai adauge in aluat si o lingurita de chimen pisat.
- Sunca, infasurata in aluat, se unge cu ou batut, se asaza intr-o tava unsa si se introduce in cuptorul bine incalzit din timp.
- In cazul ca aluatul s-a rumenit prea repede, se micsoreaza focul, iar sunca in aluat se acopera cu hartie unsa.
- Daca este servita la mese festive, sunca se taie in felii in asa fel ca sa fie pastrata ordinea acestora, pentru a putea fi reconstituita in forma ei initiala.
- Pofta buna !
- Fel : Gustari
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : apa, drojdie de bere, faina, oua, untura
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.