Spaghetti alla Carbonara
-
- Randament
- 4 portii
- Nivel de dificultate Incepator
Nota reteta
- (4 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- 500 g spaghetti
- piper (dupa gust)
- 250 g bacon dulce sau afumat (pancetta)
- 250 g oua (4 buc.)
- 150 g parmezan
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se pune la fiert o oala cu 2,5 l apa cu sare .
- Se taie baconul in cubulete mici si se pune intr-o tigaie fara a adauga ulei, lasati-l la foc mic pana cand grasimea devine transparenta și usor crocante, iar apoi se lasa sa se raceasca.
- Intr-un castron se amesteca 3 galbenusuri si un ou intreg pentru o mai mare cremozitate apoi se adauga parmezan, piperul macinat (dupa gust) si baconul (pancetta).
- Se pun la fiert spagetele 7-8 minute (foarte important e sa respectati timpul de coacere scris pe ambalaj) dupa care se scurg si se amesteca cu sosul preparat anterior.
- Se servesc imediat si daca este nevoie mai puteti adauga parmezan si piper.
- Pofta buna !
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.