Slanina cruda sarata
- Nivel de dificultate Incepator
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- slanina
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Slanina cruda, proaspata si cat mai groasa, se taie in fasii inguste si lungi, se freaca bine cu sare alba si se pune intr-un vas in care se asaza in prealabil la fund sipci de lemn.
- Bucatile de slanina se asaza cat mai strans una peste alta, astfel ca intre ele, pe cat posibil, sa nu ramana spatii goale; deasupra se pune o scandura curata pe care se asaza o greutate, dupa care se acopera bine vasul.
- Dupa 10 zile se scot bucatile de slanina din vas, se freaca din nou bine cu sare si se pun in acelasi vas, asezandu-se in ordinea inversa. Se pastreaza astfel la loc racoros 8-10 zile.
- Daca bucatile de slanina sunt asezate strans, presarate bine cu sare si puse la loc racoros si uscat, ele pot fi pastrate ani de zile.
- Prea multa sare nu strica cu nimic slaninii, intrucat ea nu absoarbe decat o anumita cantitate de sare, pastrandu-se bine, fara sa prinda mucegai si ramanand tot timpul gustoasa. Se consuma ca slanina frageda.
- Fel : Gustari
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : sare, slaninuta
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.