Sarmale batranesti cu carne de porc
-
- Randament
- 6 portii
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 500 g carne de porc
- 200 g carne de vita
- 200 g ceapa
- 100 g oua (2 buc.)
- 300 g slaninuta afumata
- 1,5 kg varza acra
- 150 g untura (ulei)
- 20 g orez
- 10 g sare
- 3 g piper
- 3 g cimbru
- 50 g bulion de rosii
Informatii nutritive
Instructiuni
- Carnea curatata de vine si pielite se spala, se toaca marunt cu satirul si se amesteca împreuna cu : ceapa calita, orezul fiert, sarea, piperul, cimbrul, 150 grame de slaninuta (tocata si ea), si galbenusurile de oua.
- Se desprind foile de varza de pe cotor, se taie nervurile mai groase si se ruleaza sarmalele de marimea unor mititei.
- Pe fundul cratitei se aseaza doua frunze de varza iar deasupra varza tocata, cateva felioare de slanina, un strat de sarmale, iarasi varza tocata, slanina, sarmale.
- La mijloc se pun oasele, cu ramasitele de carne pe ele, sau, mai bine, un picior de porc afumat.
- Deasupra se aseaza un strat de rondele de cartofi, peste care se toarna bulionul de rosii si grasimea încinsa.
- Se da la cuptor 3-4 ore.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Gata in : 240 Minute
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : bulion de rosii, carne de porc, carne de vita, ceapa, cimbru, orez, oua, sare, untura, varza murata
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.