Aluatul se prepara la fel ca la reteta Foitaj (aluat frantuzesc) de baza
Rulouri cu frisca
Publicat la
ianuarie 6, 2015 | In Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 300 g unt sau margarina
- 300 g faina
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingura de otet
- apa cat cuprinde faina (circa 200 ml)
- 60 g faina pentru unt
- 50 g zahar tos
- 1 ou
- frisca batuta
Informatii nutritive
Instructiuni
- Din aluatul foitaj se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, care se taie in benzi de 30 cm lungime si de 2 cm latime, dupa care se infasoara in spirala pe tuburi speciale de tabla (folie staniol) avand 15 cm lungime.
- Se asaza in tava, se ung cu ou, se presara pe deasupra cu zahar tos, se introduc in cuptor si se coc la foc bine incins 12-14 min, dupa care se scot de pe tuburi.
- Se lasa apoi sa se raceasca si se umplu cu frisca batuta cu ajutorul unui cornet.
- Rulourile se mai pot umple, in afara de frisca, cu orice fel de crema.
- Pofta buna!
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.