Placinta cu visine
Publicat la
ianuarie 6, 2015 | In Cehoslovaca, Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 300 g faina
- 300 g smantana
- 2 oua
- 200 g zahar
- 600 g visine
- 50 g pesmet alb
- 50 g zahar pudra
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se freaca ouale cu 100 g zahar 5-6 min, dupa care se adauga faina, smantana, putina sare si se framanta bine. Se lasa aluatul sa se odihneasca 1-2 ore.
- In acest interval de timp se scot samburii visinelor, se adauga restul de zahar, pesmet si se lasa sa stea cam 1 ora.
- Din aluat se intind doua foi cu grosimea de 1 cm. Prima foaie se asaza pe o tava si se coace pe jumatate, apoi se scoate din cuptor, se presara cu putin pesmet si se pun deasupra visinele scurse de zeama, peste care se asaza a doua foaie sau modeland deasupra randuri sau gratii.
- Aceasta se unge cu ou pe deasupra sau se presara cu putin zahar tos si se introduce tava din nou in cuptor. Se coace placinta pana s-a rumenit potrivit.
- Se taie dupa ce s-a racit pe jumatate si se presara pe deasupra cu zahar pudra.
- Pofta buna!
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.