Placinta cu dovleac
-
- Timp de gatit
- Minute
-
- Randament
- 1,5 kg
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 500 g faina alba
- 2,5 kg dovleac
- 225 g zahar tos
- 50 g zahar pudra
- 250 ml ulei
- 50 g unt
- 100 g oua (2 buc.)
- 5 g scortisoara
- 2 g vanilie
- 20 g sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Din faina, apa si un ou se face o coca.
- Dovleacul se curata si se da prin razatoare si se pune intr-o tava la copt.
- Dupa coacere se amesteca cu zaharul tos, vanilia si scortisoara si se lasa sa se raceasca.
- Coca se imparte in opt parti egale. Din fiecare se intinde cate o foaie. Foile se ung cu unt si ulei, apoi se presara dovleacul copt, condimentat, si se impaturesc in patru.
- Bucatile de placinta, unse cu galbenus de ou deasupra, se pun in tavi unse cu uIei. Se tine la cuptor o jumatate de ora.
- Dupa ce s-a copt, se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
- Pofta buna !
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.