Pastrama din carne de porc
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (5 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- 1 kg carne macra
- 20-25 g sare
- 3 g piper
- 1 g silitra
- 2 g zahar
- 5 g boia de ardei
- 3 g coriandru
- 30 g usturoi
- 1 fir cimbru
Informatii nutritive
Instructiuni
- Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm, late de 5-6 cm, si lungi asa cum ies din taietura, care se freaca cu o parte din amestecul de componente prevazute (sare, piper pisat, silitra, zahar, boia de ardei, coriandru, usturoi zdrobit), dupa care se pun indesat intr-u vas emailat si se presara cu restul de amestec de condimente.
- Deasupra se pune un fund de lemn pe care se asaza greutati si se lasa pentru 4-5 zile la temperatura de 18—20° C.
- Apoi carnea se scoate din vas, se strapunge la un capat, se leaga cu sfoara si se atarna pentru 2-3 zile la fum cald.
- Pastrama se serveste ca atare, taiata subtire si servita cu mustar sau cu gogosari in otet.
- Pofta buna !
- Fel : Aperitive, Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : boia de ardei, carne de porc, cimbru, coriandru, piper, sare, silitra, usturoi, zahar
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.