Oua cu rosii
Publicat la
iulie 12, 2014 | In Englezeasca, Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
-
- Randament
- 10 portii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 500 g oua
- 400 g smantana
- 100 g mustar
- 200 g ceapa verde
- 400 g rosii
- 30 g patrunjel verde
- 20 g sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie în doua, pe lungime. Patrunjelul verde se curata si se spala. Salata verde se curata si se spala, fiecare frunza, cu multa apa rece.
- Jumatatile de ou se aseaza pe platou si se orneaza cu maioneza, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit. Deasupra se executa un decor din frunze de patrunjel verde.
- Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece,si ceapa verde
- SAU
- Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie în doua, pe lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie felii.
- Jumatatile de ou se asaza pe platou. Smantana se amesteca cu mustar, ceapa verde si sare. Sosul obtinut se toarna peste oua.
- Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din felii de rosii si patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.
- Pofta buna !
- Portii : 10
- Fel : Gustari
- Tip reteta : Gustari
- Ingrediente : ceapa verde, mustar, oua, patrunjel (frunze), rosii, sare, smantana
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.