Mancare de fructe de mare
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 1 kg midii
- 2 cuburi supa de legume
- 1 sticla vin alb
- 8 calamari mijlocii
- ulei
- 2 frunze dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita oregano
- 2 lingurite boia dulce
- 2 ardei rosii
- 2 ardei verzi
- 500 g creveti prefierti
- 12 langustine prefierte
- 3 cepe albe
- 800 g rosii intregi la cutie
- 1 lingurita pasta de tomate
- 500 g cartofi (pentru parajit)
- 1 lingurita patrunjel tocat
- usturoi pisat (4 catei)
- 1 lingurita chili
Informatii nutritive
Instructiuni
- Razuiti depunerile calcaroase de pe midii cu un cutit. Spalati-le la jet de apa si puneti-le intr-o oala mare. Aruncati-le pe cele care sunt deschise.
- Adaugati in oala un cub de supa faramitat, acoperiti-le cu vin alb,acoperiti oala si lasati-le la fiert pana se deschid cochiliile. Aruncati-le pe cele care nu s-au deschis.
- Scurgeti-le si scoateti cu atentie carnea din cochiliile deschise. Pastrati o ceasca din zeama in care au fiert si o duzina de midii in interiorul unei jumatati de cochilie.
- Spalati calamarii astfel: prindeti extrema corpului cu mana stanga si cu mana dreapta prindeti capul si trageti cu putere astfel vor iesi si intestinele. Taiatile pe acestea din urma si aruncati-le .
- Desfaceti pielea de pe corp (inclusiv cea de pe aripioare). Taiati aripioarele si pastrati-le.
- Scoateti cartilajul;-pare un plastic transparent pe care il are in lungime, pentru ca apoi sa-l puteti intoarce pe dos.
- Intoarceti calamarul, ca si cum ar fi o manusa. Astfel veti putea sa-l curatati pe interior.
- Dupa ce i-ati intors, scoateti depunerile si nisipul pe care ar putea sa-l aiba pe ei. Spalati-i cu apa rece si intoarceti-i la loc.
- Pe tocator, taiati corpul calamarilor in inele groase, incercand sa le taiati pe toate aproximativ de aceeasi marime.
- Puneti la incalzit 1/4 ceasca de ulei intr-o oala cu 1 frunza de dafin. Adaugati inelele de calamar, aripioarele si tentaculele groase, taiate in bucati. Acoperiti oala, lasati focul mic si lasati calamarii sa le iasa apa.
- Adaugati ardeiul, 1 ceasca din zeama de la midii, oregano, boiaua de ardei, chili macinat si usturoiul pisat. Lasati la fiert incet, pana cand se inmoaie si sosul scade. Puneti deoparte.
- Turnati uleiul intr-o oala de lut pana acopera fundul, incingeti-l si caliti ardeii rosii si ardeii verzi spalati si taiati in fasii groase de lungime medie.
- Adaugati ceapa alba taiata in solzisori si caliti-o pana ce devine transparenta. Adaugati cealalta frunza de dafin si cubul de supa ramas.
- Amestecati de asemenea 1/4 ceasca de apa, 1/4 ceasca de vin si rosiile tocate cu tot sucul lor. Lasati la fiert incet, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
- Acum puneti in aceasta oala calamarii cu tot sosul lor si pasta de tomate dizolvata in putina apa rece. Lasati sa continue fierberea pana cand sosul se ingroasa din nou.
- Adaugati midiile fara cochilie si crevetii. Amestecati si condimentati cu sare si piper dupa gust. Scoateti foaia de dafin si decorati oala cu langustinele intregi si cu midiile in jumatatile de cochilie.
- Puneti pe margini cartofi prajiti, unul langa altul. Presarati totul cu patrunjel taiat fin si duceti imediat la masa, pentru a pune in boluri.
- Pofta buna !
- Portii : 6
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din fructe de mare
- Ingrediente : ardei gras, boia de ardei, bulion de rosii, calamari, cartofi, ceapa, chili, creveti, cuburi supa de legume, foi de dafin, langustine, midii, oregano, patrunjel (frunze), piper, rosii, ulei, usturoi, vin
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.