Limba de porc sau de vaca afumata
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- liba de porc sau vita
- sare
- silitra
- foi de dafin
- piper boabe
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se pune limba intr-un vas cu apa infierbantata la 60°C in care se tine 2-3 min, dupa care se curata de pelite si de alte resturi din portiunea dinspre gat (radacina limbii).
- Se pune apoi intr-un vas cu apa rece, in care se tine 1-2 ore, dupa care se freaca cu un amestec constituit din 40-50 g sare si 2 g silitra (pentru 1 kg de limba).
- Dupa aceea se pune intr-un vas si se tine la rece 1-2 zile, apoi se toarna peste ea o saramura rece preparata din 1 I de apa, 15 g sare, 1 foaie de dafin, 10 boabe de piper, 2 g silitra si data intr-un clocot. In aceasta saramura se tine sub presa 8-10 zile, in care timp se intoarce.
- Dupa saramurare, limba se scoate, se spala cu apa rece, se zvanta, se gaureste intr-o parte, se leaga cu o sfoara si se da la fum cald, pentru 2-3 zile. Inainte de consumare limba se fierbe.
- Pofta buna !
- Fel : Aperitive, Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : foi de dafin, liba de porc, piper, sare, silitra
Apreciaza aceasta reteta
-
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
-
Apreciere medie
-
- (0 / 5)
Un raspuns la Limba de porc sau de vaca afumata
Lasă un răspuns Click pentru a anula raspunsul.
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Maine o voi pregati