Invartita moldoveneasca cu nuci
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (4 /5)
- 2 ratings
Ingrediente
- 600 g faina
- 30 g drojdie de bere
- 80 g unt
- 50 ml ulei
- 250 ml lapte
- 150 g zahar
- 2 buc oua
- sare
- Umplutura
- 250 g miez de nuca
- 150 g zahar tos
- 100 g unt
- Siropul
- 200 g zahar tos
- 20 g coaja de lamaie rasa
- 1 plic zahar vanilat
Informatii nutritive
Instructiuni
- Din faina, lapte, drojdie, unt, ulei, zahar, 1 ou si jumatate si sare se prepara o coca, ce se lasa sa dospeasca 1- 2 ore, apoi se intinde o foaie, care se stropeste cu unt topit, se presara nucile taiate cu cutitul si zaharul tos.
- Se ruleaza coca, facandu-se un sul care se aseaza in forma de melc (intr-o tava rotunda).
- Cu jumatatea de ou ramasa se unge invartita, se da tava la cuptor si se coace la inceput la un foc tare iar, dupa ce invartita a crescut, se continua coacerea la un foc mai mic.
- Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se insiropeaza cu sirop preparat din 300 ml apa, 200 g zahar, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
- Pofta buna !
- Fel : Deserturi
- Tip reteta : Deserturi
- Ingrediente : coaja de lamaie, drojdie de bere, faina, lapte, miez de nuca, oua, sare, ulei, unt, zahar, zahar vanilat
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
2 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.