Inghetata cu portocale si sirop
Publicat la
iulie 25, 2014 | In Cehoslovaca, Chinezeasca, Englezeasca, Frantuzeasca, Italiana, Japoneza, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (4 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- Inghetata
- 1 betisor mic scortisoara
- 1 lamaie
- 12 galbenusuri de ou
- 300 g zahar
- 1 l lapte
- Siropul
- 2 portocale
- 250 g zahar
- 1 ceasca de apa
Informatii nutritive
Instructiuni
- Inghetata
- Puneti jumatate din lapte intr-o oala. Incorporati de asemenea betisorul de scortisoara si coaja rasa de la 1/2 lamaie.
- Puneti oala pe foc si atunci cand laptele incepe sa fiarba, luati-o de pe foc. Strecurati-o si lasati-o la racit. Puneti deoparte pentru mai tarziu.
- Puneti intr-un recipient, suficient de mare, cele 12 galbenusuri de ou impreuna cu cele 300 grame de zahar.
- Bateti aceste ingrediente cu telul, pana obtineti o compozitie destul de cremoasa.
- Incorporati in aceasta compozitie laptele ramas, batand in continuare, si adaugati laptele fiert, aromatizat cu lamaie si scortisoara.
- Varsati totul intr-o oala si amestecati continu pe foc mic cu o lingura de lemn, pana cand amestecul se ingroasa.
- Cand crema este gata nu o lasati sa fiarba, luati-o de pe foc.
- Varsati continutul oalei intr-un bol care poate fi pus la congelator. Lasati-o la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma caimac la suprafata. Puneti crema la congelator si lasati-o acolo 2 ore.
- Scoateti-o si bateti-o putin. Introduceti-o din nou in bol si puneti-o in congelator inca o ora.
- Siropul
- Cu ajutorul unui instrument pentru curatat coaja, luati doar coaja superficiala de la porto-cale. Pastrati intregi fructele ramase.
- Puneti cojile de portocala la fiert cu suficienta apa, intre 15 si 20 minute, sau pana se inmoaie. Scurgeti-le intr-o strecuratoare. Puneti in alta oala 250 grame de zahar cu ceasca de apa si puneti-le la foc. Amestecati pana ce se dizolva zaharul.
- Puneti cojile in sirop, lasati focul mic si lasati-le sa mai fiarba inca 5 minute. Stingeti focul. Scurgeti cojile cu o spumiera si lasati-le deoparte. Pastrati atat cojile cat si siropul.
- Taiati si aruncati partea alba care a ramas pe portocalele rase de mai devreme. Separati feliile de portocala pe masura ce le scoateti din piele. Acest proces se numeste decojire pe viu.
- Distribuiti feliile de portocala in boluri separate si turnati peste ele siropul. Puneti deasupra o portie generoasa de inghetata si, deasupra, cateva fasii din coaja de portocala din sirop.
- Pofta buna !
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.