Gulaş la ceaun! Mâncare in aer curat şi dătător de foame, de foc liber arzând sub ceaun, de prieteni adunaţi laolaltă pentru a împărtăşi aceeaşi mâncare, gulaşul îşi depăşeşte condiţia de supă groasă sau tocană cu carne de vită şi tinde către ceva mai mult.
Gulaș
-
- Randament
- 100%
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (5 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- două kg antricot vită
- 3 cepe mari
- 2 ardei grași roșii mari
- 1 kg roșii decojite
- boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare, piper
- două frunze de dafin
- o linguriță de chimen
- 1 kg cartofi
- 3 linguri untură de porc
Informatii nutritive
Instructiuni
- În ceaunul încins pe foc, în aer liber, se pun untura și carnea și se amestecă periodic până când se rumenește carnea, devenind aurie.
- Se adaugă ceapa tăiată fideluță mai mare.
- Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ardeii tăiați pătrățele mai mari.
- Între timp se opărăsc roșiile și se decojesc. Se taie cuburi și se adaugă în ceaun.
- Se fierbe amestecul la foc mic până se face ca un sos.
- Se adaugă condimentele (o lingură de boia dulce, o jumătate de lingură de chimen, sare, piper și boia iute - după gust).
- Se amestecă ușor și se adaugă un litru de apă și cartofii curățați și tăiați în patru.
- Când sunt cartofii aproape fierți, se adaugă un pahar de vin, preferabil demidulce, și două frunze de dafin.
- Se lasă la fiert până la obținerea consistenței dorite (ca la o tocăniță); dacă e cazul, se mai adaugă apă.
- Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și puțină smântână, alături de o salată de varză albă.
- Poftă bună!
- Portii : 10
- Gata in : 180 Minute
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : ardei gras, boia de ardei, carne de vita, cartofi, ceapa, chimen, foi de dafin, piper, rosii, sare, untura
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.