Reteta drob de miel, un preparat traditional care nu trebuie sa lipsesca de la masa de Paste. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate si nu trebuie sa stai mai mult de o ora si 30 de minute in bucatarie pentru a-l gati.
Drob de miel
-
- Timp de preparare
- Minute
-
- Timp de gatit
- Minute
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (4 /5)
- 1 rating
Ingrediente
- 700 g organe de miel (ficat, rinichi, plamani, inima, splina)
- 3 oua mari nefierte
- 6 oua mari fierte tari
- 1 legatura patrunjel
- 1 legaturi ceapa verde
- 1 legaturi usturoi verde
- sare
- piper
- prapur
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se spala foarte bine maruntaiele si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba bine, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit tocam maruntaiele cu un cutit ascutit cat mai marunt posibil. Nu folosesc robotul de bucatarie sau masina de tocat pentru a evita obtinerea unei paste asemanatoare unui pateu si pentru a-si pastra gustul si fragezimea in combinatie cu verdeturile.
- Cat timp fierb maruntaiele, punem 4 oua la fiert 10 minute, le dam prin jet de apa rece si le decojim. Se amesteca bine maruntaiele fierte si tocate marunt cu 3 oua nefierte si 2 oua fierte tocate marunt, ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul, sare si piper.
- Intr-o tava de chec pe care o vom unge cu ulei, punem prapurul cu marginile afara. Umplem tava pe jumatate cu compozitia de drob, aranjam oualele fierte si turnam si restul de compozitie peste. Se modeleaza cu mana sa arate frumos si uniform si se imbraca in prapur. Iar daca nu aveti prapur, puteti tapeta forma in care faceti drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ou batut deasupra.
- Se pune in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, cam 30-40 de minute. Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit. Se pastreaza la frigider.
- Pofta buna!
Despre Chef
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
1 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.