Crochete din ou cu sos tartar
-
- Randament
- 10 portii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 600 g sos tartar
- 600 ml lapte
- 100 g margarina
- 420 g faina
- 150 g oua
- 250 g oua pentru fiert
- 1 g piper
- 300 g pesmet
- 200 g untura
- 30 g sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece ,5 (250 g) bucati se fierb, pîna ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie în bucati mari. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar, folosind reteta respectiva.
- Faina se amesteca cu laptele, se adauga peste margarina topita si se fierb. Compozitia se raceste si se amesteca cu 150 g oua nefierte, sare, piper si oua fierte. Se formeaza crochete de circa 7-8 cm lungime si diametrul de 2-3 cm si se trec prin faina, ou si pesmet si se rumenesc în untura.
- Crochetele se prezinta pe platou, iar sosul tartar separat în sosiera. Se servesc reci.
- Pofta buna !
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.