Conopida marinata
Publicat la
septembrie 22, 2014 | In Englezeasca, Frantuzeasca, Greceasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- conopida
- otet
- apa
- sare
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se alege conopida bine dezvoltata si indesata, se desface in buchetele, se pune intr-un vas cu apa putin sarata in care se lasa 1-2 ore, apoi se spala in cateva ape si se asaza intr-o cratita peste care se toarna apa clocotita.
- Dupa 5-6 min se scurge de apa, se asaza in borcane care se umplu cu saramura pregatita in felul urmator: la 1 Iitru de otet se pun 1 Iitru de apa si 30-40 g sare si se dau intr-un clocot, dupa care se toarna peste conopida si se acopera ermetic.
- A doua zi se scurge toata saramura, se mai adauga la ea 1 Iitru de apa si se da din nou intr-un clocot, se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna inapoi in borcan peste conopida si se capseaza sau se leaga strans cu celofan si cu sfoara.
- Ca sa nu iasa buchetelele de conopida din saramura, peste acestea se aranjeaza cateva scandurele subtiri care se sprijina sub gatul borcanului.
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.