Chisca (reteta bucovineana)
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 1 kg pasat marunt sau malai grisat
- 500 g slanina
- 300 g ceapa
- sare
- piper
Informatii nutritive
Instructiuni
- Pasatul sau malaiul se opareste cu apa fiarta, intr-o cantitate egala cu de trei ori cantitatea lui.
- Slanina se taie in cubulete mici si se caleste putin, dupa care se scoate si se amesteca cu pasat oparit.
- In untura ramasa de la slanina se prajeste ceapa taiata marunt si dupa aceea se adauga la compozitia de pasat. Se potriveste totul de sare si de piper pisat, dupa gust, se amesteca bine si cu compozitia respectiva se umplu mate, se leaga fiecare mat la ambele capete, se inteapa in cateva locuri si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.
- In timpul fierberii lente se mai inteapa chisca, ca sa nu plesneasca invelisul.
- Dupa fierbere timp de 30-40 min, fara clocot, chisca este gata. Ea se mai pune apoi la prajit intr-o tigaie cu untura pe foc deschis sau in cuptor. Se serveste calda.
- Pofta buna !
- Fel : Aperitive, Feluri Principale
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : ceapa, malai grisat, piper, sare, slaninuta
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.