Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se numai urmatoarele indicatii:
Carnati macelaresti de Burdujeni
- Nivel de dificultate Avansat
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 750 g carne de porc
- 300 g carne de vita
- 25 g sare
- 1 g piper
- 3 g boia de ardei
- 2 g ienibahar
- 1/2 capatana de usturoi
Informatii nutritive
Instructiuni
- La 750 g carne de porc se adauga 250-300 g carne de vita.
- Carnea de porc curata, fara tendoane si pielite, se taie in felii subtiri de 1 cm grosime si se freaca cu 25 g sare socotit la 1 kg de carne. Dupa aceea, carnea se pune intr-un vas, se indeasa bine, se acopera cu hartie pergament si se tine 2-3 zile intr-o incapere racoroasa.
- Carnea de vita, fara tendoane si pielite, se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga la 1 kg de carne 20-30 g sare si 1 g piper pisat; totul se amesteca bine prin framantare pana la obtinerea unei compozitii uniforme (pasta). Apoi se pune intr-un vas potrivit, care se acopera si se pune tot intr-o incapere racoroasa pentru 1-2 zile.
- Dupa ce carnea de porc si cea de vita au stat separat zilele indicate, la racoare, se iau, se amesteca bine impreuna si apoi se da totul prin masina de tocat cu sita rara; se adauga condimentele si se amesteca din nou bine. Daca compozitia de tocatura este prea groasa, se poate adauga putina supa de oase sau apa calduta, dupa care se umplu matele si se leaga la capete.
- Se pot face si carnati mai scurti, de 15-20 cm lungime, care se pun mai intai la zvantat, iar dupa aceea, pentru 2-3 zile, la afumat, sau pot fi folositi prajiti sau fierti cat sunt proaspeti. Cand sunt bine afumati, pot fi cosumati si cruzi, fara sa fie prajiti iar cand urmeaza sa fie fierti, se pun in apa calda si se fierb fara clocot, altfel plesnesc.
- Pofta buna !
- Fel : Semipreparate
- Tip reteta : Preparate din carne
- Ingrediente : boia de ardei, carne de porc, carne de vita, ienibahar, piper, sare, usturoi
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.