Au Vin Coq (Cocovan)
Publicat la
decembrie 15, 2016 | In Frantuzeasca, Italiana, Romaneasca | De
Ovidiu Constantin | 0 comentarii
-
- Timp de preparare
- Minute
-
- Timp de gatit
- Minute
- Nivel de dificultate Mediu
Nota reteta
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 400 g bacon sau panceta taiata cuburi
- 1 pui
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 1/2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 lingura usturoi tocat
- 1 ceasca cognac
- 375 ml vin rosu sec
- 1 cana de supa de pui
- 10 crengute de cimbru proaspat
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 250 g cepe mici (congelate)
- 250 g ciuperci taiate felii
Informatii nutritive
Instructiuni
- Se incalzeste cuptorul pana la 120 grade C.
- Incalzim uleiul de masline intr-o cratita mare dupa care adaugam sunca (baconul) si se prajeste la foc mediu timp de 8-10 minute. Dupa acest proces scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei lingure sunca sau baconul.
- Intre timp, se spala puiul si se asaza pe prosoape de hartie, se usuca bine si se transeaza dupa care se sareaza, pipereaza pe ambele parti.
- In uleiul de masline unde am prajit baconul, sunca se asaza intr-un singur strat bucatile de pui si se prajesc timp de 5 minute. Se scoate puiul prajit timp de 5 minute si se continua pana la terminarea bucatilor de pui.
- Intr-o oala, tigaie se adauga morcovii,ceapa, sare si piper si se fierb la foc mediu timp de 10-12 minute pana cand ceapa este usor rumenita. Se adauga usturoiul si se mai lasa inca un minut pe foc.
- Dupa ce am terminat cu legumele adaugam carnea de pui, sunca (baconul), cimbru, supa de pui, vinul, cognacul si sucurile colectate de la celalalte procese.
- Se amesteca impreuna o lingura de faina si de unt si se toarna in oala.
- Se acopera vasul cu un capac etans si se baga la cuptor timp de 30-40 de minute, pana cand puiul este bine rumenit.
- Se calesc intr-o tigaie cepele mici, adaugand lingura ramasa de unt si ciupercile taiate felii, se fierb timp de 5-10 minute la foc mediu dupa adaugandu-se peste pui la final
- Pofta buna!
- Portii : 6
- Gata in : 80 Minute
- Fel : Feluri Principale
- Tip reteta : Fripturi, Preparate din carne
- Ingrediente : arpagic, bacon, carne de gaina, carne de pui, ceapa, cimbru, ciuperci, coniac, cuburi supa de legume, faina, margarina, morcovi, piper, pui, rom, sare, sunca, supa, ulei masline, unt, usturoi, vin, zeama de pasare
Despre Chef
Retete asociate
Articole recente
Ingrediente
apa
ardei gras
boia de ardei
bors
branza de vaci
bulion de rosii
carne de porc
carne de vita
cartofi
ceapa
cimbru
ciuperci
faina
fasole verde
foi de dafin
lamaie
lapte
leustean
maioneza
marar
morcovi
mustar
orez
otet
oua
pastarnac
patrunjel
patrunjel (frunze)
patrunjel (radacina)
piper
praz
rosii
sare
slaninuta
smantana
suc de lamaie
telina
ulei
unt
untura
usturoi
varza
vin
zahar
zahar pudra
Apreciaza aceasta reteta
0 Persoane au apreciat aceasta reteta
Apreciere medie
Nu exista comentarii inca.